De geschiedenis van Th.J. Mulder & Zn.

Schoorsteenonderhoud Den Haag

Schoorsteenonderhoud in 1965

In 1937 is ons bedrijf opgericht door Th.J Mulder, die van origine loodgieter was. Aangezien er destijds ook brandstoffen door hem werden verkocht, ging hij zich tevens bezig houden met het vegen van schoorstenen. Het schoorsteenvegersbedrijf Th.J. Mulder was geboren.

In 1957 kwam de zoon, F.J. Mulder in het bedrijf werken. Hij had bij een ander bedrijf al enige ervaring opgedaan en was er rijp voor om bij zijn vader te komen werken.

Na 10 jaar in loondienst te hebben gewerkt besloten vader en zoon als vennootschap onder firma Th. J. Mulder & Zn. verder te gaan. Vervolgens heeft F.J. Mulder zijn vakdiploma’s behaald om in 1979 het bedrijf alleen voort te zetten. Gezien de naamsbekendheid bleef de naam echter altijd Th. J. Mulder & Zn.

Schoorsteenvegen Den Haag

Schoorsteenvegen in 1965

Onze werkzaamheden werden steeds uitgebreider en bestaan thans onder andere uit:
– Schoorsteentechniek
– Verwarmingstechniek
– Gasfitters- en loodgieterswerkzaamheden

De heer F.J. Mulder is verder 9 jaar lang voorzitter van de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB) geweest en heeft aan de wieg gestaan van het diplomeren en certificeren van de huidige schoorsteenvegers generatie. Als examinator heeft hij de eerste examens afgenomen.